English version

Omgeving


Bed and breakfast 'B&B Vechtoever' biedt u de genoegens van het 'buiten zijn' en het comfort van de in Nederland centraal gelegen stad Utrecht.

Het buiten zijn
De Vecht met daarlangs zijn prachtige buitenplaatsen loopt stroomafwaarts o.a langs de plaatsen Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen, Loenen en Nigtevecht. Deze plaatsen zijn zeker de moeite van een bezoek waard.
In de omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes (waaronder de Waterlinieroute) uitgezet. Tevens zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie. Een mogelijk te varen route is hier te downloaden. Zwemmen in de Maarseveense Plassen, zeilen op de Loosdrechtse Plassen en varen in een sloep op de Vecht. In het op loopafstand gelegen plaatsje Oud Zuilen bevindt zich het Slot Zuylen. Dit middeleeuwse kasteel is in de 18e eeuw verbouwd tot landhuis en is nu als museum te bezoeken. De bekendste bewoner was de schrijfster Belle van Zuylen.
De stad Amsterdam ligt op slechts 30 autominuten afstand. De Parel van Zuilen, Het Vorstelijk Complex, de Coulour Kitchen, De Vechtsebanen en Fort aan de Klop zijn op loopafstand gelegen van onze B&B.


 

De stad
De mooie oude binnenstad van Utrecht leent zich uitstekend om lekker te winkelen, een terrasje te pakken aan de gracht en een van de vele musea te bezoeken.
Het Museumkwartier is het historisch centrum van de stad Utrecht. Dit deel van de binnenstad is rijk aan hofjes, grachten, middeleeuwse huizen, kerken, galeries, musea, restaurantjes en gezellige terrasjes. Ontdek de schoonheid, historie, kunst en cultuur in de schatkamer van Utrecht. In het Museumkwartier zijn alle grote musea van Utrecht te vinden: Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Museum Catharijneconvent, Nederlands Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum / Hortus Botanicus, Centraal Museum, Sterrenwacht Sonnenborgh en het Aboriginal Art Museum; ze liggen op loopafstand van elkaar.
Het Museumkwartier kent naast veel musea ook verscholen hofjes, bijzondere winkeltjes en interessante galeries. Om dit veelzijdige en verrassende stadsdeel op een prettige manier te verkennen, is een stadswandeling een aanrader. Bij de VVV Utrecht en bezoekerscentrum RonDom zijn individuele wandelingen te koop. Ze duren gemiddeld een uur, gaan langs alle musea en hebben verschillende thema’s.
Daarnaast heeft Utrecht ook de uitstraling van een moderne dynamische stad. Utrecht beschikt over een modern stadscentrum met het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne, de Jaarbeurs en een van de mooiste treinstations van Nederland als middelpunt.
Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om op een waterfiets of in een kano Utrecht vanaf het water van de grachten en de Kromme Rijn te ontdekken.waar vindt u ons

B&B Vechtoever
Vechtoever 33
3555 SX Utrecht
Mob: 06-28445201